Αγορά Refurbished Laptops. Αξίζει;

Πριν ξεκινήσουμε τα τί, πώς και γιατί, η απάντηση είναι ΑΣΦΑΛΩΣ και ΝΑΙ!!

Προσοχή όμως: Μιλάμε για Refurbished – Ανακατασκευασμένα Laptops και Desktops από εξουσιοδοτημένες εταιρείες και όχι απλώς μεταχειρισμένους υπολογιστές από κάποιον ιδιώτη.

υπολογιστες ικαρια

Τί είναι Refurbished Laptops

Πρόκειται για ανακατασκευασμένους φορητούς υπολογιστές που προέρχονται από εξουσιοδοτημένες εταιρείες που εμπορεύονται υπολογιστές.

Κατά κανόνα, οι εταιρίες αυτές ελέγχουν τα laptops, επισκευάζουν ή αντικαθιστούν τυχόν ελαττώματα,τα ταξινομούν, και βαθμολογούν με βάση τη λειτουργικότητα και την εξωτερική τους κατάσταση (π.χ. Grade A – πλήρως λειτουργικό χωρίς σπασίματα στο case και χωρίς καμμένα pixes, Grade B – γρατζουνιές ή μικρά σπασίματα/βαθουλώματα στο case κτλ).

ikaria pc laptop

Από που όμως προέρχονται αυτά τα laptops; Κατά κύριο λόγο από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και οργανσιμούς που κάνουν αναβάθμιση του εξοπλισμού τους με laptops τελευταίας γενιάς. Κάποια ίσως να προέρχονται και από καταστήματα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν για επίδειξη για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και από περιπτώσεις μισθώσεων ή χρησιδανείων.

Από εκεί και μετά, οι εξουσιοδοτημένες εταιρείες αποσυναρμολογούν το κάθε laptop, ελέγχοντας για τυχόν προβληματικά εξαρτήματα, τη λειτουργία της μπαταρίας, την ποιότητα της οθόνης, την τροφοδοσία ρεύματος, τις χαλαρές συνδέσεις, τη μονάδα σκληρού δίσκου, και τη μονάδα οπτικού δίσκου.

Αν μία εταιρεία δεν ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία πριν την πώληση, τότε οι φορητοί δεν είναι πραγματικά Refurbished, αλλά πρόκειται απλά για μεταχειρισμένα laptop.

refurbished ikaria

Μετά την επιθεώρηση, τον καθαρισμό, την επισκευή και την επαναφορά ενός φορητού υπολογιστή σε εύρυθμη λειτουργία και στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, η συσκευή πιστοποιείται ότι είναι σε κατάσταση αντίστοιχη ενός καινούργιου laptop, και διατίθεται προς πώληση με έκπτωση.

Γιατί συμφέρει η αγορά Refurbished Laptops

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι θα πάρουμε στα χέρια μας ένα laptop που βρίσκεται στην αρχική εργοστασιακή του κατάσταση, το μεγάλο όφελος είναι ότι θα το αγοράσουμε σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Ένα εξίσου σημαντικό όφελος είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα laptops είναι Business Series: Τα προϊόντα Business Series είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο και είναι ποιοτικότερα κατασκευαστικά σε σύγκριση με τα consumer.

Ένα refurbished laptop στο κατάστημά μας συνοδεύεται από τουλάχιστον έναν χρόνο εγγύηση, με δυνατότητα επέκτασης έως και έναν χρόνο ακόμα.

Τέλος, είναι πιθανό το laptop να είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο, ή και εντελώς καινούργιο σε κάποιες των περιπτώσεων.

Αγορά Refurbished Laptops στην Ικαρία

Στην Faros Technology Solutions εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον τομέα του ανακατασκευασμένου εξοπλισμού.

Βρίσκουμε για εσάς τις αποδοτικότερες και οικονομικότερες λύσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής σας ή της οικιακής σας χρήσης προσφέροντας γραπτή εγγύηση και after sale υποστήριξη!

Faros Technology Solutions – We make IT Happen!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *