Καθαρισμός κουτιού υπολογιστή

Κάθε φορά που αναλαμβάνουμε να επισκευάσουμε έναν σταθερό υπολογιστή (φορμάτ,αναβάθμιση,έλεγχος υλικού) πρώτη μας ενέργεια είναι ο καθαρισμός του εσωτερικού του.

Η σκόνη που συγκεντρώνεται στο κουτί του υπολογιστή είναι δυνατόν να επηρεάσει τη λειτουργία και απόδοση του (ο υπολογιστής δεν ξεκινάει, ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται, η κάρτα γραφικών δεν λειτουργεί κτλ.) Πέρα αυτού όμως σίγουρα ένα μέρος μέσα στο σπίτι/γραφείο που δεν καθαρίζεται, όπως τα κουτιά των υπολογιστών, δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας. Πόσο μάλλον όταν η σκόνη που μπορεί να κρύβεται στο εσωτερικό του πύργου (κουτιού,case) έχει ξεφύγει από τα όρια της σκόνης που συναντάς πάνω στο τραπεζάκι της τηλεόρασης και μιλάμε πλέον για κάτι “ανώτερο”, κάτι απόμακρο που θα μπορούσες να συναντήσεις μόνο σε ένα λατομείο ή ακόμα πιο μακριά όπως στην επιφάνεια της σελήνης.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σίγουρα θα βρείτε πολλές φωτογραφίες με απαράδεκτα σε καθαριότητα κουτιά υπολογιστών. Εμείς ακόμα δεν έχουμε συναντήσει κάτι τρομακτικό. Παραθέτουμε όμως κάποιες φωτογραφίες από τη διαδικασία που ακολουθούμε για να έχουμε ένα “αρχοντικό”, καθαρό case.

Η διαδικασία καθαρισμού που συνήθως ακολουθούμε περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

  • Χρήση blower για έναν πρώτο καθαρισμό του κουτιού.
  • Αποσυναρμολόγηση εξαρτημάτων από το κουτί.
  • Καλός καθαρισμός του κουτιού με blower.
  • Αποσυναρμολόγηση επιμέρους τμημάτων των εξαρτημάτων (π.χ. ψήκτρα κάρτας γραφικών) και καθαρισμός τους.
  • Αντικατάσταση θερμοαγώγιμης πάστας (όπου χρειάζεται).
  • Συναρμολόγηση.

  2 σχόλια για “Καθαρισμός κουτιού υπολογιστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *