Πρόβλημα με smartphone Asus και Chrome

Κρασάρισμα Chrome μετά από αναβάθμιση σε Android 8.1.0

Σήμερα στο service κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα “ιδιαίτερο” πρόβλημα πάνω σε smartphone της ASUS. Συγκεκριμένα στα χέρια μας ήρθε ένα Asus Zenfone 3 (ASUS X00DD) το οποίο μετά από αναβάθμιση, από τον χρήστη του, σε λειτουργικό Android Oreo 8.1.0 άρχισε να παρουσιάζει δυσλειτουργία σε κάποιες εφαρμογές με χαρακτηριστικότερη την εκτέλεση του Google Chrome.

Κάθε φορά που γινότανε προσπάθεια να ανοίξουμε τον Chrome, η εφαρμογή “κράσαρε” (εμφανιζότανε το παράθυρο του chrome για λίγο, το κινητό “πάγωνε” και στη συνέχεια ο chrome τερματιζόταν). Έγινε διακοπή της εφαρμογής, καθαρισμός της, ενημέρωση κτλ αλλά το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει.

Λύση στο πρόβλημα

Με λίγη αναζήτηση πέσαμε σε ένα forum της Asus όπου Έλληνας χρήστης αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά το κρασάρισμα του Chrome, όπως διαπίστωσε ο ίδιος, οφείλεται στην Ελληνική γλώσσα κάτι το οποίο επιβεβαιώνουμε και εμείς μιας και:

  • μεταβείτε στις ρυθμίσεις της γλώσσας του κινητού,
  • προσθέστε την Αγγλική γλώσσα,
  • κάντε την Αγγλική γλώσσα βασική γλώσσα του τηλεφώνου (σύρτε την πάνω από την Ελληνική) – το μενού του τηλεφώνου αλλάζει στα Αγγλικά.

Θα διαπιστώσετε ότι πλέον το κινητό και οι εφαρμογές του λειτουργούν κανονικά!
Προσοχή: Μην επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της γλώσσας ξανά στα ελληνικά γιατί θα αντιμετωπίσετε τις ίδιες δυσλειτουργίες!

Λογικά θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση που θα επιλύει τα παραπάνω.

Εσείς αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα; Τα παραπάνω σας βοήθησαν να το λύσετε; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Μοιραστείτε το μαζί μας!

  2 σχόλια για “Πρόβλημα με smartphone Asus και Chrome

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *