Πρόβλημα με smartphone Asus και Chrome

Κρασάρισμα Chrome μετά από αναβάθμιση σε Android 8.1.0

Σήμερα στο service κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα «ιδιαίτερο» πρόβλημα πάνω σε smartphone της ASUS. Συγκεκριμένα στα χέρια μας ήρθε ένα Asus Zenfone 3 (ASUS X00DD) το οποίο μετά από αναβάθμιση, από τον χρήστη του, σε λειτουργικό Android Oreo 8.1.0 άρχισε να παρουσιάζει δυσλειτουργία σε κάποιες εφαρμογές με χαρακτηριστικότερη την εκτέλεση του Google Chrome.

Κάθε φορά που γινότανε προσπάθεια να ανοίξουμε τον Chrome, η εφαρμογή «κράσαρε» (εμφανιζότανε το παράθυρο του chrome για λίγο, το κινητό «πάγωνε» και στη συνέχεια ο chrome τερματιζόταν). Έγινε διακοπή της εφαρμογής, καθαρισμός της, ενημέρωση κτλ αλλά το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει.

Λύση στο πρόβλημα

Με λίγη αναζήτηση πέσαμε σε ένα forum της Asus όπου Έλληνας χρήστης αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά το κρασάρισμα του Chrome, όπως διαπίστωσε ο ίδιος, οφείλεται στην Ελληνική γλώσσα κάτι το οποίο επιβεβαιώνουμε και εμείς μιας και:

 • μεταβείτε στις ρυθμίσεις της γλώσσας του κινητού,
 • προσθέστε την Αγγλική γλώσσα,
 • κάντε την Αγγλική γλώσσα βασική γλώσσα του τηλεφώνου (σύρτε την πάνω από την Ελληνική) – το μενού του τηλεφώνου αλλάζει στα Αγγλικά.

Θα διαπιστώσετε ότι πλέον το κινητό και οι εφαρμογές του λειτουργούν κανονικά!
Προσοχή: Μην επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της γλώσσας ξανά στα ελληνικά γιατί θα αντιμετωπίσετε τις ίδιες δυσλειτουργίες!

Λογικά θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση που θα επιλύει τα παραπάνω.

Εσείς αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα; Τα παραπάνω σας βοήθησαν να το λύσετε; Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Μοιραστείτε το μαζί μας!

Enjoyed it? Share it....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

  2 σχόλια για “Πρόβλημα με smartphone Asus και Chrome

 1. Παναγιώτης
  26 Ιουλίου 2019 at 11:40

  καλημερα. εχω το ίδιο κινητο Asus Zenfone 3 max 5,5 με το οποίο αντιμετωπίζω απο την αρχή διάφορα προβλήματα, όπως το να μου σβήνει ονόματα απο την μνήμη , να κολλάει , να σβήνει και καποιες φορές να σβήνει και να μην επανέρχεται ούτε με reset. Το παω ξανά και ξανά στο PUBLIC απο όπου το πήρα και ευτυχώς έκανα την επέκταση της εγγύησης. Το κανουνε κατι και δουλευει και μετα ξανά τα ίδια απο κάπιους μηνες. Θελω τη συμβουλή σας τι να κάνω . Η εγγύηση μου λήγει στις 10-10-2019. Ευχαριστώ

  • sideris
   26 Ιουλίου 2019 at 11:57

   Καλημέρα.
   Δοκιμάστε να επικοινωνήσετε απευθείας με το support της Asus στην Ελλάδα – Asus Greek support 800-848-1322 (TOLL-FREE) ή 2111985051 – Εξηγήστε τους την κατάσταση και ότι έχετε ήδη απευθυνθεί στο μαγαζί που το αγοράσατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *