Διαδικτυακή κάλυψη συνεδρίου στην Ικαρία

συνεδριο ικαρια ιαματικα νερα

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία συνέδριο με θέμα «Ιαματικά Νερά και Κοινωνικός Θερμαλισμός». Το συνέδριο οργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας με τη συνεργασία του Τουριστικού Συλλόγου Θέρμων Ικαρίας «Απόλλωνας», τη συνεργασία του Συλλόγου Ικάριων Επιστημόνων, την Ευγενική Αρωγή Ειδικών Επιστημόνων του Θερμαλισμού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και τη Συμμετοχή Κοινωνικών και Επιστημονικών Φορέων της Ικαρίας.

Στο συνέδριο τόσο οι ομιλητές όσο και οι καλεσμένοι προερχόταν από Ελλάδα και Εξωτερικό και για το λόγο αυτό μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα σε θέματα συνεδριακών παραγωγών, η P.C PODIMATAS AUDIOVISUAL S.A., έδωσε τη δυνατότητα στους συνέδρους και παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν τις ομιλίες στην γλώσσα της επιλογής τους: αγγλικά ή ελληνικά. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τους διερμηνείς από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημείου.

Όσο αφορά τη δική μας συμβολή στο συνέδριο, μας ζητήθηκε η διαδικτυακή κάλυψη του συνεδρίου μέσω Youtube και συγκεκριμένα της υπηρεσίας live streaming. Έγιναν προσπάθειες για την απευθείας μετάδοση του συνεδρίου, δυστυχώς όμως λόγω της διαθέσιμης τηλεφωνικής σύνδεσης/γραμμής στο χώρο του συνεδρίου, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.

Ωστόσο το συνέδριο καταγράφτηκε κανονικά και ανέβηκε με το πέρας των εργασιών του συνεδρίου στο κανάλι μας στο Youtube.

Για το όλο project χρειαστήκαμε δύο διαδικτυακές κάμερες, και δύο υπολογιστές-λάπτοπς με εγκατεστημένο το OBS-Studio. Στην ουσία καταγράψαμε δύο διαφορετικά events: το ένα με ήχο στα Ελληνικά και το άλλο με ήχο στην Αγγλική.

Η όλη εμπειρία εξαιρετική! Εντυπωσιακή επίσης η δυνατότητα με σχετικά απλό και φθηνό εξοπλισμό να ανεβάσεις ένα event απευθείας στο δίκτυο ώστε πλήθος κόσμου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, να μπορεί να το παρακολουθεί την ώρα που συμβαίνει. Το live-streaming δεν είναι κάτι καινούργιο..σίγουρα όμως θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από τα επόμενα χρόνια..μάλλον όχι χρόνια..αλλά από τους επόμενους μήνες!

Για την ιστορία, μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο έτσι όπως το καταγράψαμε εδώ:
Ικαρία: Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός (2016) (Ελληνικά)
Ικαρία: Ιαματικά Νερά & Κοινωνικός Θερμαλισμός (2016) (Αγγλικά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *