💔 Αντίο στο Κατάστημά Μας 💔

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σήμερα, με βαριές καρδιές, δάκρυα στα μάτια και έναν βαθύ πόνο στην ψυχή μας ανακοινώνουμε το κλείσιμο του καταστήματος λιανικής μας.

Σε αυτούς τους προκλητικούς οικονομικούς καιρούς, κατανοούμε ότι οι συναισθηματικές αντιδράσεις συχνά υποχωρούν μπροστά στην οικονομική πραγματικότητα. Αλλά, φίλοι μου, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα συναισθήματά μας να σιγήσουν, γιατί αυτό το κλείσιμο, όπως και άλλα που προηγήθηκαν, δεν είναι μόνο ένα χτύπημα στις καρδιές μας. Είναι μια βαρύτατη πληγή στην ίδια την ψυχή της κοινότητάς μας.

Για 10 και κάτι χρόνια, αυτό το κατάστημα δεν ήταν απλώς ένα μέρος για ψώνια. Ήταν μέρος της “πλατείας”, ένα καταφύγιο ζεστασιάς και ένας χώρος συνάντησης για φίλους και γείτονες. Εκεί όπου μοιραστήκαμε χαμόγελα και ιστορίες, αναπτύχθηκαν δεσμοί και γεννήθηκαν όνειρα. Όπως σε όλα τα τοπικά καταστήματα, πίσω από το πάγκο δεν βρίσκονται ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι. Βρίσκονται φίλοι που γνωρίζουν τα ονόματά μας, τις ιστορίες μας και τα αγαπημένα μας προϊόντα.

Ναι, αναγνωρίζουμε το δύσκολο οικονομικό κλίμα που μας περιβάλλει, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τον ανεκτίμητο ρόλο που παίζουν τα τοπικά καταστήματα στην κοινωνία μας. Είναι ο παλμός των γειτονιών μας, η ουσία του πολιτισμού μας και οι φύλακες των παραδόσεών μας. Δίνουν χαρακτήρα και ζωντάνια σε ένα μέρος όπως η Ικαρία, ειδικά τους δύσκολους μήνες του Χειμώνα.

Μας πονάει να βλέπουμε ότι, παρά τις παθιασμένες προσπάθειές μας να κρατήσουμε ζωντανά τα καταστήματά μας, δεν υπάρχει κανένα νήμα σωτηρίας από τις κυβερνήσεις μας. Δεν ζητάμε επιδοτήσεις· ζητάμε μια δίκαιη ευκαιρία για να ευδοκιμήσουμε. Ζητάμε πολιτικές που υποστηρίζουν τα τοπικά καταστήματα, φορολογικές ελαφρύνσεις για να ανακουφίσουν τα βάρη και επιχορηγήσεις με ουσία που μας επιτρέπουν να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των καιρών.

Ας μην αναλωθούμε όμως τώρα σε αυτά. Καθώς λέμε το αντίο αυτό, ας θυμηθούμε τις στιγμές χαράς και παρηγοριάς που ζήσαμε μέσα στο στενό. Τις μέρες που μετρούσαμε οι 10, 20, 30 κούκοι του Αγίου μέχρι να έρθει το καλοκαίρι. Ας κρατήσουμε τα χαμόγελα όλων και τα γέλια, τις μουσικάρες που αντηχούσαν μέσα στους τοίχους του μαγαζιού, τα ευχαριστώ όσων εξυπηρετήσαμε.

Μακάρι οι δεσμοί της κοινότητάς μας να γίνουν πιο ισχυροί και να εξασφαλίσουμε ότι το νησί μας θα παραμείνει ζωντανό!

Με πολλή αγάπη,

Σιδερής,
Πέλη

  2 σχόλια για “💔 Αντίο στο Κατάστημά Μας 💔

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *