Φόρτιση Κινητού Smartphone

Από το 2002 που οι περισσότερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κατάργησαν τις μπαταρίες NiMh (Νικελίου Υδριδίου) και υιοθέτησαν τις μπαταρίες λιθίου (LiIon) άλλαξε και ο τρόπος φόρτισης των κινητών/smartphones.

Πλέον πολλά από αυτά που γνωρίζαμε για την ιδανική φόρτιση της μπαταρίας ενός κινητού αποτελούν μύθους, που όμως εξακολουθούμε να ακούμε από φίλους και γνωστούς κάθε φορά που αγοράζουμε μια καινούργια συσκευή. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί ο μύθος της «πολύωρης πρώτης φόρτισης»!
φορτιση κινητου

Πρώτη Φόρτιση Κινητού

Τα κινητά τηλέφωνα παλαιού τύπου απαιτούσαν πολύωρη φόρτιση την πρώτη φορά πριν την ενεργοποίησή τους.

Αυτό δεν ισχύει για τα νέου τύπου smartphones και τις νέες μπαταρίες Λιθίου. Φορτίζετε τη συσκευή απλώς μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο 100%.

H τεχνολογία φορτιστών και συστημάτων φόρτισης των κινητών έχει αλλάξει και τα περισσότερα, αν όχι όλα τα smartphones, σήμερα χρησιμοποιούν τεχνολογία energy saving. Αυτό σημαίνει ότι όσες ώρες και να αφήσεις το τηλέφωνο στην φόρτιση, όταν το κινητό γεμίσει στο 100% σταματάει να τραβάει ρεύμα από τον φορτιστή (και αντίστοιχα ο φορτιστής να δίνει ρεύμα) έως ότου πέσει στο 99% οπότε και θα ξαναενεργοποιηθούν και τα δύο συστήματα φόρτισης (φορτιστής-σύστημα φόρτισης κινητού). Άρα δεν υπάρχει πια κανένα νόημα να μείνει το κινητό τηλέφωνο 8-12-24 ώρες στην πρίζα για την πρώτη φόρτιση!

100% Φόρτιση ή όχι

πρωτη φορτιση
Στο παρελθόν οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων, έπρεπε να αφήνονται να αποφορτίζονται πλήρως πριν επαναφορτιστούν, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η αποδοτικότητά τους.

Παρόλα αυτά, οι μπαταρίες ιόντων Λιθίου (Li-Ion) νέου τύπου που χρησιμοποιούνται πλέον στα smartphones, μπορούν να επαναφορτιστούν χωρίς να χρειάζεται η πλήρης αποφόρτισή τους, καθώς δεν έχουν «μνήμη». Έτσι η ισχύς της μπαταρίας δεν επηρεάζεται από το πόσο συχνά φορτίζεται και δεν χρειάζεται να περιμένετε να αδειάσει τελείως για να τη φορτίσετε ξανά. Η καλύτερη χρονική στιγμή για φόρτιση είναι όταν η ένδειξη της μπαταρίας δείχνει μια τιμή κάτω από 10-20%.

Σχετικός με το ποσοστό φόρτισης είναι και ο μύθος που αναφέρει ότι οι «μερικές» φορτίσεις κάνουν ζημιά στην μπαταρία και θα πρέπει να αποφεύγονται. Θα πρέπει λοιπόν να φορτίζουμε την μπαταρία μέχρι το 100% και να μην την αποσυνδέουμε πριν φορτίσει πλήρως.

Για την ακρίβεια οι μπαταρίες λιθίου προτιμούν την μερική φόρτιση από την ολική, και θα καταλάβετε το γιατί. Το προσδόκιμο ζωή τους, εξαρτάται από το πόσους πλήρεις “κύκλους φόρτισης” θα «υποστούν» στην ζωή τους. Γι αυτό και πιθανόν να έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι οι μπαταρίες αυτές έχουν διάρκεια ζωής π.χ. 3000 κύκλους φόρτισης (charge circles).

Όταν λέμε «κύκλους φόρτισης» εννοούμε προσθετική φόρτιση μέχρι να συμπληρωθεί το 100%. Αυτό επομένως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που φορτίζουμε την μπαταρία μας, της αφαιρούμε και ένα κύκλο φόρτισης. Μπορούμε να φορτίσουμε 50% σήμερα, να χρησιμοποιήσουμε την συσκευή μας, και αύριο να φορτίσουμε πάλι άλλα 50% και να τα χρησιμοποιήσουμε. Τότε θα έχουμε σπαταλήσει ένα κύκλο φόρτισης.

Φυσικά και η μπαταρία κάποτε θα χάσει την αρχική της δύναμη, και θα αποδίδει λιγότερο. Αυτό όμως θα συμβεί έτσι κι αλλιώς και δεν επηρεάζεται από την συχνότητα και το ποσοστό φόρτισης την κάθε φορά. Φορτίστε άφοβα και όποτε θέλετε και έχετε ανάγκη τις μπαταρίες σας.

Αφήνω την συσκευή να σβήσει από μπαταρία

χαμηλη μπαταρια φορτιση
Ίσως το πιο «επικίνδυνο» για την απόδοση της μπαταρίας σας είναι να την αφήσετε να ξεφορτώσει τελείως. Όπως είπαμε και παραπάνω η καλύτερη χρονική στιγμή για φόρτιση είναι όταν η ένδειξη της μπαταρίας δείχνει μια τιμή κάτω από 10-20%.

Η πλήρης εκφόρτιση έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ιόντα της μπαταρίας, και πρέπει να αποφεύγεται. Συγκεκριμένα, πρέπει πάντα να υπάρχει κάποια ποσότητα φόρτισης, γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει ζημιά στο σύστημα προστασίας που έχουν αυτές οι μπαταρίες ( προστασία από “υπερφόρτιση” κ.α.). Οι συχνές και πλήρεις εκφορτίσεις μπορεί να θέσουν την μπαταρία σε κατάσταση “βαθιάς εκφόρτισης” (deep discharge) και να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτισης και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Enjoyed it? Share it....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

  83 σχόλια για “Φόρτιση Κινητού Smartphone

 1. Αλέξανδρος Δ. Δρακάτος
  20 Ιουνίου 2018 at 02:09

  Το δικό μου κινητό, όταν η στάθμη της μπαταρίας του φτάσει στο 15%, αναγράφει συνδέστε φορτιστή. Να το κάνω τότε ή νωρίτερα στο 19%, π.χ., σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα, του κάτω του 20-10%;

  • sideris
   23 Ιουνίου 2018 at 15:01

   Γύρω στο 19% – 20% είναι μια χαρά!

  • Mike
   13 Ιανουαρίου 2020 at 16:34

   Οι προγραμματιστες έχουν βάλει την προειδοποιηση στο 15 για να μην σου σβήσει ενώ κανεις κάτι δεν υπάρχει κανένα προβλημα είτε 10 είτε 15 είτε 20 απλά οχι παρακατω και βέβαια μπορείς να φορτίζεις και σε παραπανω πχ στο 30 40 και 50 👍

 2. Μαρία
  25 Ιουλίου 2018 at 11:10

  Περίπου πόσες φορές πρέπει να φορτίζω το κινητό μέσα στη μέρα για να μην το ‘κάψω’;
  Και πόση ώρα πρέπει να διαρκεί η λειτουργία της μπαταρίας για να πούμε ότι είναι καλή;
  Ευχαριστώ..

  • sideris
   2 Αυγούστου 2018 at 11:42

   Το πόσο διαρκεί η μπαταρία εξαρτάται τόσο από την χωρητικότητα της όσο και από το μοντέλο/δυνατότητες του κινητού. π.χ. ενα lg flex2 που έχουμε στην κατοχή μας χωρίς ιδιαίτερη χρήση χρειάζεται σχεδόν φόρτιση κάθε μέρα! Αν και μας κακοφαίνεται είναι φυσιολογικό για το συγκεκριμένο κινητό.
   Κάθε φορά που είναι να μεινει το κινητό θα πρέπει να το φορτίζετε!

 3. Γιάννης
  12 Σεπτεμβρίου 2018 at 00:12

  Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας. Ευχαριστώ πολύ! !!

 4. Κωστας Νικολαου
  18 Νοεμβρίου 2018 at 09:30

  Η φόρτιση την νύχτα όταν έχει γεμίσει η μπαταρία στο 100% και συνεχίσει να. παραμένει στη φόρτιση μέχρι το πρωί να ξυπνησουμε μπορει να την βλάψει;

  • sideris
   19 Νοεμβρίου 2018 at 12:44

   Θεωρητικά όχι. Πλέον τα κινητά διαθέτουν μηχανισμούς/κυκλώματα που αυτόματα σταματάνε την φορτιση όταν η μπαταρία βρίσκεται στο 100%. Πιο πιθανό είναι να γίνει ζημιά στον φορτιστή παρά στην μπαταρία.

 5. γιαννης
  13 Απριλίου 2019 at 16:58

  πηρα σημερα το Α7 της samsung μου ειπαν να το ανοιξω κατευθειαν και μολις παει γυρω 10% να το βαλω για φορτιση κανα 3ωρο… αυτο να κανω?

 6. Αχιλλέας
  15 Απριλίου 2019 at 20:43

  Μερικές συσκευές έχουν επιλογή για το θεμα της ειδοποίησης, ανάλογα σε τι ποσοστό θέλεις να εμφανίζεται. Απο εκει καταλαβαίνουμε οτι δεν υπάρχει συγκεκριμένο οριο. Το φορτίζεις όποτε χρειαστεί. Εγω για παράδειγμα αν είναι να βγω έξω σε 30′ δεν θα το αφήσω έτσι γιατί δεν είναι «αρκετά» χαμηλά. Θα το βάλω να παει στο 50% ίσως χρειαστεί…

  • sideris
   16 Απριλίου 2019 at 11:27

   Πολύ σωστά. Ποιος ο σκοπός να έχουμε κινητό αν δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε την ώρα που το χρειαζόμαστε.

 7. Αρχάγγελος
  20 Απριλίου 2019 at 17:06

  Μια πολύ συμαντικη ερώτηση,
  Σχεδόν όλοι μας, αν όχι όλοι μας οι πιο πολλοί κάνουμε χρήση του κινητού μας η και ταμπλετ ακόμα, παράλληλα οταν ειναι στη φόρτιση. Αυτό τελικά βλάπτει της συσκευές μας η οχι;

  • sideris
   22 Απριλίου 2019 at 14:16

   Η ιδανική φόρτιση είναι με κλειστό το κινητό. Καλό είναι όταν το κινητό φορτίζει να λειτουργούν όσο το λιγότερες διεργασίες για καλύτερη απόδοση/διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 8. Παναγιωτης
  18 Μαΐου 2019 at 22:29

  καλησπερα, πολυ χρησιμο το δημοσιευμα σας μπραβο! να ρωτησω καποιες αποριες ακομα. τα powerbanks και ειδικα αυτα που ειναι για γρηγορη φορτιση , υπαρχει περιπτωση να χαλασουν την μπαταρια του κινητου? και οταν φορτιζω το κινητο με τη λογικη οτι πρεπει εκεινη τη στιγμη να κανει λιγες διεργασιες, δε θα ηταν πιο σωστο να το φοριτζουν και με την επιλογη εξοικονομηση ενεργειας?

  • sideris
   5 Ιουνίου 2019 at 12:21

   Η αλήθεια είναι ότι όσο ποιο αργή είναι η φόρτιση τόσο καλύτερα. Το ιδανικό είναι η φόρτιση να γίνεται με το κινητό εκτός λειτουργίας.

 9. Βαγγελης
  12 Ιουνίου 2019 at 19:03

  Καλησπερα! Εγω αφηνω το κινητο μου να φορτισει μεχρι το 95-97% και υστερα απο χρηση του φτανει στο 50% και μετα το ξαναφορτιζω . Δηλαδη η φορτιση ξεκιναει στο 50% και τελειωνει περιπου στο 95%..Κανω καλα που το φορτιζω ετσι ή θα παθει καμια ζημια η μπαταρια. Ευχαριστω.

  • sideris
   13 Ιουνίου 2019 at 09:57

   Οχι δεν υπάρχει θέμα.

 10. Δήμητρα
  3 Σεπτεμβρίου 2019 at 16:41

  Έχω το samsung galaxy a6 18 πειράζει να το φορτίσω 2 φορές την ημέρα ασπουμε?
  2η ερώτηση:Αν είναι 70 η 60 %Και το βάλω για φορτιση πειράζει?

  • sideris
   3 Σεπτεμβρίου 2019 at 18:07

   Ναι καλό είναι να γίνεται η φόρτιση όταν θα πάει στο 15-20%. Τώρα το πόσες φορές την μέρα αναγκαστικά όταν το χρειάζεστε και πρέπει να φορτιστεί δεν θα σκεφτείτε ότι το φόρτισα ήδη μια φορά. Το κινητό είναι είδος ανάγκης οπότε χωρίς μπαταρία όταν το χρειάζεστε δεν έχει νόημα.

 11. Κώστας
  29 Σεπτεμβρίου 2019 at 01:04

  Μετά την πρώτη φόρτιση ενός καινούριου κινητού πρέπει να το διατηρήσουμε ανοιχτό έως ότου έρθει η ώρα για την επόμενη (τη δεύτερη) φόρτιση του ή μπορούμε στο διάστημα αυτό και να το κλείνουμε για κάποιες ώρες;ευχαριστώ πολύ.

  • sideris
   30 Σεπτεμβρίου 2019 at 19:37

   Δεν υπάρχει θέμα..μπορούμε να το κλείνουμε!!

 12. Ελιζα
  14 Οκτωβρίου 2019 at 21:23

  Πηρα σημερα το huawri pro 30 lite..Ποσες ωρες πρεπει να γινει η πρωτη φορτιση;

  • sideris
   14 Οκτωβρίου 2019 at 21:41

   «Πρώτη Φόρτιση Κινητού

   Τα κινητά τηλέφωνα παλαιού τύπου απαιτούσαν πολύωρη φόρτιση την πρώτη φορά πριν την ενεργοποίησή τους.

   Αυτό δεν ισχύει για τα νέου τύπου smartphones και τις νέες μπαταρίες Λιθίου. Φορτίζετε τη συσκευή απλώς μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση στο 100%.»

 13. Δήμητρα
  8 Νοεμβρίου 2019 at 14:24

  Καλησπέρα!! Συγχαρητήρια για το άρθρο,εξαιτετικα χρήσιμο!! Αγορασα Ένα κινητό και ήθελα να ρωτήσω άμα χρειάζεται να το φορτισω τελείως πριν το ενεργοποιήσω.Μπορώ να το ενεργοποιήσω Και χωρίς πλήρως φόρτιση ή θα εχω πρόβλημα αργότερα με την μπαταρία; Τι μου προτείνετε;

  • sideris
   8 Νοεμβρίου 2019 at 14:31

   Ναι δεν υπάρχει θέμα! Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε απευθείας!

 14. Κώστας Ελευθερακης
  16 Νοεμβρίου 2019 at 17:02

  Έχω αγοράσει από Γαλλία το κινητό OPPO A9 2020. Έχει 5000 ma μπαταρία. Έχει πολύ καλή διάρκεια. Αν οπότε χρειαστώ να το έχω πλήρες όταν βγω έξω μπορώ να το φορτίζω ακόμη και αν δεν έχει πέσει πολύ χαμηλά? Πχ εγώ τώρα θέλω να το φορτίσω να γεμίσει ενώ δεν ε ει αδειάσει είναι ακόμη 49% Πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα στην μπαταρία!

  • sideris
   18 Νοεμβρίου 2019 at 15:09

   Όσο λιγότερες φορτίσεις τόσο καλύτερα για την μπαταρία..δλδ αν ειναι γύρω στο 60% ας μην το φορτίσετε..τώρα αν υπάρχει ανάγκη να το έχετε στο 100% μπορείτε να το φορτίσετε οκ
   *

 15. Κώστας Ελευθερακης
  16 Νοεμβρίου 2019 at 23:42

  Ήθελα και κάτι άλλο να ρωτήσω. Στο playstore υπάρχουν πολλά προγράμματα Battery saver που υπόσχονται εξοικονόμηση μπαταρίας. Μπορούμε να τα εμπιστευτούμε η μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην μπαταρία του κινητού?

  • sideris
   18 Νοεμβρίου 2019 at 15:11

   Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα κερδίσετε κάτι το ιδιαίτερο με τα συγκεκριμένα προγράμματα..εξάλλου αν δεν κάνω λάθος οι τελευταίες εκδόσεις του android σας έχουν στις ρυθμίσεις προγραμματάκι για τον έλεγχο της μπαταρίας. Στηριχτείτε σε αυτό

 16. Άρης
  30 Νοεμβρίου 2019 at 23:13

  Πήρα καινούργιο κινητό και το φορτισα αμέσως κλειστό πειράζει ή όχι???

  • Ντιντι
   4 Δεκεμβρίου 2019 at 16:27

   ΕΛΕΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕΡΙΚΟΙ!!

   • sideris
    4 Δεκεμβρίου 2019 at 17:06

    😀 👍

   • Ισαακ
    11 Δεκεμβρίου 2019 at 23:54

    😄😄😄😄👏👏👏👏👏

   • Eirini
    12 Ιουνίου 2020 at 04:00

    Kala ta les.. 🤣🤣🤣🤣

 17. Γιώργος
  4 Δεκεμβρίου 2019 at 22:53

  Θεωρητικά η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας με κανονική χρήση μπορεί να φτάσει τα 8 περίπου χρόνια. (3000πλήρεις φορτίσεις/365μέρες ο χρόνος=8.2περίπου χρόνια). Εγώ θα ήμουν υπερευχαριστημένος αν το κινητό μου κρατήσει έως 5 χρόνια.

  • sideris
   10 Δεκεμβρίου 2019 at 11:04

   5 χρόνια!! :Ο Φιλόδοξος 🙂

 18. Κωστας
  10 Δεκεμβρίου 2019 at 00:09

  Πήρα ένα κινητό το xiaomi redmi note 8 είναι καλό σαν κινητό ? Και επίσης αν είμαι ινσταγκραμ και τα σχετικά ενώ φορτίζει πειράζει?

  • sideris
   10 Δεκεμβρίου 2019 at 11:07

   Έχουν αποκτήσει καλή φήμη τα xiaomi.. προσωπικά δεν έχω εμπειρία! Είπαμε ότι καλό είναι η φόρτιση να γίνεται χωρίς να χρησιμοποιείται το κινητό αλλά ντάξει..ίσως το καλύτερο σχόλιο το έχει κάνει παραπάνω ο Γιώργος 😉

 19. Mike
  1 Ιανουαρίου 2020 at 08:55

  1 φορά την μέρα θα διαρκέσει η μπαταρία παραπανω ανάλογα και το κινητό αλλά από 250 μέρες πχ θα κρατήσει 500 ενώ με 2 φορτισεις την μέρα 250 μέρες

 20. Κώστας
  3 Ιανουαρίου 2020 at 15:42

  Γειά χαρά! Άνοιξα τη συσκευή μου πρώτη φορά (redmi note 8),και ήταν στο 72%,δεν την φορτισα ως το 100%,την χρησιμοποίησα, πήγε 19% και ύστερα την φορτισα. Υπάρχει θέμα;

  • sideris
   3 Ιανουαρίου 2020 at 15:50

   Κανένα Απολύτως!!
   Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά!!

 21. Free
  30 Ιανουαρίου 2020 at 23:13

  Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω όταν πάρεις καινούργιο κινητό και η μπαταρία του όταν το ανοίγεις είναι παραδείγματος χάρη 60%τι να κάνω να το βάλω να φορτίσει μέχρι να φτάσει 100% ή να φτάσω την μπαταρία στα 10%?

  • sideris
   8 Φεβρουαρίου 2020 at 11:04

   Δεν χρειάζεται να το φορτίσετε! Μπορείτε να το αφήσετε να πέσει μέχρι να σας βγάλει την ένδειξη για φόρτιση κοντά στο 10-15%

 22. Εφη
  7 Φεβρουαρίου 2020 at 18:46

  Γεια σας,
  Αγορασα ενα smartphone, αλλα δυστυχως δεν ειχα δει τη σελιδα σας και το αφησα να αποφορτιστει πληρως την πρωτη φορα και μετα το εβαλα να φορτισει. Η πρωτη φορτιση λοιπον, με απενεργοποιημενη τη συσκευη αργει παρα πολυ, δηλαδη μετα απο 3μιση ωρες εφτασε στο13 τοις εκατο. Ειναι φυσιολογικο αυτο ή εχει καποιο προβλημα η μπαταρια;
  Ευχαριστω

  • sideris
   8 Φεβρουαρίου 2020 at 11:06

   Μας φαίνεται υπερβολικό το 3 ώρες για 10%! Χρησιμοποιείτε το δικό του φορτιστή? Αν δεν ανέβει αφαιρέστε το για 10 – 15 λεπτά από την πρίζα και δοκιμάστε να το ξαναφορτίσετε μετά το πέρας τους!

   • Εφη
    8 Φεβρουαρίου 2020 at 14:39

    Καλημέρα και ευχαριστω για την αμεση απάντηση σας,
    Δυστυχως έχει προβλημα η μπαταρία του. Γέμισε 100 τις 100 και μετα αδειασε σε 6 ωρες. Το ξαναφορτισα πλήρως αλλα μετά αδειασε σε 3 ώρες. Θα το επιστρέψω αναγκαστικά.
    Και πάλι ευχαριστώ

 23. ΝΙΚΟΛΑΣ
  7 Μαρτίου 2020 at 12:11

  Καλημέρα! Έχω ενα samsung s9,το οποίο το έχω 10 μήνες,δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο και με έχει προβληματίσει η μπαταρία του .. Τις περισσότερες φορές το έβαζα για φόρτιση όταν αυτό έπεφτε στο15% και κάτω,κάποιες φορές μου έκλεινε,αλλά το τελευταίο διάστημα όταν η μπαταρία έπεφτε στο 5%,έκλεινε κατευθείαν χωρίς να προλάβω να το βάλω για φόρτιση. Πλέον μόλις πάει στο 15% μέσα σε 2 λεπτά έχει κλείσει! Τι μου προτείνετε να κάνω? Να αλλάξω μπαταρία? Είναι ελαττωματικιά? Φταίω εγώ στην χρήση της? Με προβληματίζει που ακόμα δεν έχει κλείσει χρόνο και συμπεριφέρεται έτσι

  • sideris
   7 Μαρτίου 2020 at 20:39

   Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πάτε σε κάποιο κατάστημα, να ελέγξουν αν υπάρχει για αρχή κάποια εφαρμογή που δημιουργεί πρόβλημα στην μπαταρία και να σας πούνε αν χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία ή όχι. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον τρόπο χρήσης/φορτίσματος πόσο μάλιστα όταν ακόμα δεν έχει κλείσει χρόνο.

 24. Ανδρεας
  18 Μαρτίου 2020 at 12:28

  Εγω που εχω το samsung galaxy s10+ χρειαζεται να προσεξω κατι για την μπαταρια μου;

 25. Σωτήρης
  18 Μαρτίου 2020 at 13:09

  Καλημέρα έχω φορτίσει κάνα δυο φορές το κινητό όταν μου έδειξε 50% και μια φορά στο 40 …..θα έχω κάποιο θέμα με την μπαταρία ?

 26. Γιώργος
  22 Μαρτίου 2020 at 14:44

  Γεια σας,επιτρέπεται να φορτίζεται η συσκευή και να λειτουργεί συγχρόνος.Αναφερομαι σε Smartphone ή Laptop

 27. Nektaria Kalaitzaki
  28 Μαρτίου 2020 at 18:22

  Γεια σας, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Αν το κινητό μου είναι στο 30% μπαταρία πειράζει να το βάζω να φορτίζει?

  • ΚΩΣΤΑΣ
   7 Ιανουαρίου 2021 at 17:02

   Δεν υπάρχει πρόβλημα

 28. Νεκταρια
  28 Μαρτίου 2020 at 22:58

  Γεια σας, μια ερώτηση θέλω να κάνω. Αν το κινητό μου έχει 30% μπαταρία, κάνει να το βάλω να φορτίσει?

 29. Νεκταρια Καλαϊτζακη
  29 Μαρτίου 2020 at 23:57

  Γεια σας, μια ερωτηση θελω να κανω, καταρχην εχω ενα κινητο το samsung galaxy j6 2018. Και προχθες ειχε το κινητο μου 29% μπαταρια. Πιραζει που το εκανα αυτο?

 30. Δημήτρης
  3 Απριλίου 2020 at 17:05

  Γειά σας, εχω το huawei p smart 2019 και το φορτίζω συνήθως μια φορά την ημέρα μόλις φτάσει στο 20% μέχρι να γεμίσει πλήρως 100% θα πρέπει να το φορτίζω λιγότερο;

 31. Νεκταρια
  11 Απριλίου 2020 at 21:49

  Γεια σας, να ρωτήσω όταν φορτίζω το κινητό μου κάνει να κλείνω το WFI έτσι?

  • sideris
   11 Απριλίου 2020 at 22:25

   Γενικά είναι καλύτερο να φορτίζουμε το κινητό χωρίς να το χρησιμοποιούμε

 32. Κώστας46
  12 Απριλίου 2020 at 14:00

  Δεν χρειάζεται μια στο τόσο,π.χ. μια φορά το μήνα πλήρης εκφόρτιση της μπαταρίας; (calibration)

 33. Νεκταρια Καλαϊτζακη
  12 Απριλίου 2020 at 14:46

  Σας ευψαριστω για τη πληροφορια σας

 34. Νεκταρια
  12 Απριλίου 2020 at 15:52

  Ευχαριστώ για τη πληροφορία σας. Για το wifi υσχει να το απενεργοποιω ή να το έχω ανοιχτό?

 35. Νεκταρια
  20 Απριλίου 2020 at 23:26

  Γεια σας, Χριστός Ανέστη. Σήμερα είχε το κινητό μου 40% μπαταρία και το έβαλα για 1η φορά να φορτίζει. Υπάρχει θέμα που το εκανα αυτό? Ευχαριστώ!!

 36. Νικος
  24 Απριλίου 2020 at 00:05

  Σε παρομοια σελιδα δοαβασα πως οι πρώτες πέντε φορτισεις πρέπει να γίνονται από 15-100. Μετεπειτα έλεγε ότι βοηθάει περισσότερο τη μπαταρία να φορτίζεται από 40-80. Είναι σωστη αυτή η θεωρία; Κυρίως αναφέρομαι για τις πρώτες φορτισεις που έλεγε αλλά και για τα υπόλοιπα; Ευχαριστώ!

 37. Αντωνης
  13 Μαΐου 2020 at 00:37

  Καλησπερα αγορασα το xiaomi redmi 8 και ειχε ηδη 52% φορτισμενή μπαταρια μου ειπαν να το αφησω 2 με 3 φορες να σβησει τελειως απο μπαταρια και επειτα να το φορτισω για κανα 5ωρο,μετα τις 2-3 φορες κανονικα.Μου φανηκε λιγο περιέργο και ηθελα να ρωτησω αν οντως ετσι γινεται;

 38. Αντωνης
  13 Μαΐου 2020 at 00:42

  Καλησπερα αγορασα το xiaomi redmi 8 και ειχε ηδη 52% φορτισμενή μπαταρια μου ειπαν να το αφησω να αδειασει τελειως απο μπαταρια να σβησει δηλαδή για 2-3 φορες και να το φορτισω για κανα 5ωρο.Μου φανηκε λιγο περιέργο και ηθελα να ρωτησω αν οντως ετσι γινεται,το αφησα ηδη μια φορα;

  • sideris
   13 Μαΐου 2020 at 11:00

   Όχι δεν συστήνεται να αφήνουμε την μπαταρία να ξεφορτίζεται πλήρως

 39. Νίκος
  19 Μαΐου 2020 at 16:35

  Εγώ έκανα πρωτη φόρτιση μια μπαταρία από ένα Κινέζικο ραδιακι (η μπαταρια ειναι Nokia 1020mAh κινητου παλιου τυπου).
  Το αφησα να φορτίσει έως το τέρμα και μετά από 20-30 λεπτά το έβγαλα από τη μπρίζα.
  Έκανα λάθος και θα έχει κακή απόδοση η μπαταρία η καλώς το αποσυνδεσα από τη φόρτιση 20-30 λεπτά μετά το φουλ γέμισμα της μπαταρίας?

  • sideris
   25 Μαΐου 2020 at 17:52

   Τα κινητά τηλέφωνα παλαιού τύπου απαιτούσαν πολύωρη φόρτιση την πρώτη φορά πριν την ενεργοποίησή τους. Αν δηλαδη η μπαταρία είναι νικελίου τότε ναι χρειάζεται πλήρης φόρτιση και εκφόρτιση τις πρώτες φορές.

 40. γιαννης
  31 Μαΐου 2020 at 11:03

  θελω να αλλαξω την μπαρια λιθιου στο τηλ. μου αυτη που θα μου βαλουν γνησια θα ειναι ειναι σαν την πρωτη δηλ μισο φορτισμενη η τελειος αδεια και πως πρεπει να την φορτισω ευχαριστω/.

  • sideris
   12 Ιουνίου 2020 at 11:27

   Ναι δεν θα είναι πλήρως φορτισμένη! Ό,τι περιγράφουμε..!Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε πλέον για τις πρώτες φορτίσεις!

 41. Νίκος
  2 Ιουλίου 2020 at 16:18

  Όταν αγοράσω καινούργιο κινητό είναι οκ να το ανοίξω πριν το βάλω στην 1η του φόρτιση ;

 42. Ορφανού Θεωνη
  1 Αυγούστου 2020 at 15:57

  Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις του υπεύθυνου Συγχαρητήρια και μπράβο του για την υπομονή του!;

 43. Zottoli
  21 Οκτωβρίου 2020 at 16:41

  Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω… Καλό είναι τελικά μια φορά τον μήνα να φτάσει η μπαταρία στο 1% και να το φορτισουμε στο 100%? Εάν πρέπει να γίνει αυτό, για ποιο λόγο να το κάνουμε, και ποια τα πλεονεκτήματα για να γίνει η συγκεκριμένη φόρτιση? Σε τι ωφελεί αυτό στην μπαταρία?

 44. Sakis
  9 Νοεμβρίου 2020 at 16:10

  Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τον χρόνο που θα αφιερώσετε να διαβάσετε την ερώτησή μου η οποία είναι η εξής: Μια μπαταρία με 3300mAh έχει μεγάλη διαφορά από μια μπαταρία με 4000mAh; H’ αλλιώς αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο δίλημμά μου… samsung galaxy z flip με μπαταρία 3300mAh ή samsung galaxy s20 me 4100mAh;

 45. Sotos
  26 Νοεμβρίου 2020 at 15:05

  Καλησπερα.Το αρθρο καταπληκτικο.Θελω να ρωτησω κατι ψιλo ασχετο αλλα δε βρισκω καπιο σχετικο νημα.Θα αλλαξω συσκευη και το παλιο μου τηλεφωνο ειναι αρκετα καλο,αλλα δε θα το χρισημοποιω.Τι μπορω να κανω για να μην αχριστευθει;

 46. Βασίλης Γκιοκας
  26 Δεκεμβρίου 2020 at 23:07

  Αν κατά την διάρκεια, που θέλω να αλλάξω την οθόνη μου στο κινητό, υποχρεωτικά πρέπει να βγάλω και την μπαταρία, αυτό όμως τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο, να βγει χωρίς να σκιστεί το εξωτερικό κάλυμμα της μπαταρίας, λόγω της κολλάς, κατάστρέφεται η μπαταρία;;

 47. ΚΩΣΤΑΣ
  7 Ιανουαρίου 2021 at 17:04

  Πολύ χρήσιμο το άρθρο σας… Μπήκα με απορίες και μου λύθηκαν στα σχόλια.. Προτείνω, οι υπόλοιποι αναγνώστες, να κάνετε το ίδιο πριν αφήσετε το σχόλιο σας… Ευχαριστώ πολύ.

 48. HP
  18 Ιανουαρίου 2021 at 14:35

  Είναι λάθος αν βγάζουμε τον φορτιστή από τη συσκευή μας πριν πάει στο 100%?

 49. Γιωργος
  13 Φεβρουαρίου 2021 at 22:38

  Εχω τηρησει ολα τα παραπανω οπως λετε…απλα μερικες φορες ενω φορτιζει το κινητο χωρις να το χρησιμοποιηω,ξεχναω το wifi ανοιχτο.
  Μπορει να δημιουργησει καποιο θεμα αυτο στην φορτιση?

 50. κωνσταντίνος
  3 Μαρτίου 2021 at 20:23

  εγώ έχω το κινητό sumsung galaxy A51και μου φούσκωσε από πίσω το πήγα για φτιάξιμο και μου είπαν ότι έφταιγε η μπαταρία για αυτό πως μπορώ να το προσέξω και να μην μου ξαναγίνει

 51. γιωργος
  5 Μαρτίου 2021 at 17:57

  καλησπέρα πήρα μια μπαταριά για CUBOT NOTE S ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΦΟΡΤΙΣΜΈΝΗ ΜΈΧΡΙ 53% ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΊΣΩ ΜΈΧΡΙ 100% Η ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΛΆΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!

 52. Νίκος Στ.
  6 Μαρτίου 2021 at 07:29

  Καλημέρα. Φόρτιση από 30% εώς 75% . Ποτέ πιο κάτω , ποτέ πιο πάνω. Σε iPhone 11 Pro Max, για διατήρηση ποσοστού Υγείας μπαταρίας στις ρυθμίσεις και καλύτερη μελλοντική μεταπώληση. Είναι υπερβολή αυτός ο τρόπος φόρτισης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *