Πόσο επηρεάζει η σκόνη την απόδοση του υπολογιστή

Πολλές φορές ο υπολογιστής σας ίσως να μην λειτουργεί με την αναμενόμενη απόδοση, να αργεί, να ζεσταίνεται, να κάνει επανεκκινήσεις. Άλλες φορές πάλι μπορεί να μην φτάνει καν στο σημείο να μπει στο λειτουργικό. Για κάποιες λοιπόν από αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να μην χρειάζεστε ένα σούπερ-ντούπερ εξειδικευμένο service αλλά..ένα απλό (ή και πιο “βαθύ”) καθάρισμα στο κουτί-tower του υπολογιστή (για τα λαπτοπς ο καθαρισμός θέλει λίγες γνώσεις παραπάνω)!

΄Σε πρόσφατο “περιστατικό” ασχοληθήκαμε με σταθερό υπολογιστή όπου δεν “μπούταρε” καθόλου στο λειτουργικό (windows). Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ήτανε ξεκάθαρο ότι ο υπολογιστής δεν “έβλεπε” το σκληρό δίσκο, καθώς επίσης και το drive (dvd recorder). Μια σκέψη ότι ίσως έχουμε να κάνουμε με ένα σκονισμένο κουτί υπολογιστή πέρασε αμέσως από το μυαλό. Και πράγματι αυτό ήτανε… ή μάλλον… ήτανε πολύ χειρότερο μιας και υπήρχε πολύ περισσότερη σκόνη στο εσωτερικό από ότι φανταζόμασταν.

Ο υπολογιστής “λύθηκε” τελείως, καθαρίστηκε, έγινε και αλλαγή της πάστας (μεταξύ ψήκτρας και επεξεργαστή) και χωρίς κάποια άλλη ενέργεια λειτούργησε αμέσως.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό για να σας δείξουμε πόσο νοικοκύρηδες είμαστε:

Πριν τον καθαρισμό

Μετά τον καθαρισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *