Παίξτε ιστορικά παιχνίδια της Atari στον browser σας

Για όλους εμάς που γεννηθήκαμε κάπου στις αρχές, μέσα, τέλη ’80 το όνομα Atari λέει πολλά! Και για τους μεγαλύτερους φυσικά συμβαίνει το ίδιο. Μέσα από την αγορά ενός Atari 2600, ως δώρο προς τα παιδιά τους, ανακάλυπταν και αυτοί την χαρά του video-gaming, όχι πλέον σε κάποιο χώρο με ουφάδικα, αλλά μέσα από το σαλόνι τους.

ηλεκτρονικά παιχνίδια atari

Atari 2600: Πρόκειται για την πρώτη μαζικά επιτυχημένη, σε επίπεδο πωλήσεων, κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Το όνομα της πρώτης κονσόλας video games στον κόσμο ήταν Magnavox Odyssey. Σχεδιάστηκε από τον Μπάερ, έναν Γερμανό εφευρέτη που ζούσε στην Αμερική. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ανακάλυψε το πρώτο video game, που θα γίνει γνωστό στην Ελλάδα σαν «Pong». Για να προσεδαφιστεί αυτό το παιχνίδι στην Ελλάδα χρειάστηκε έναν Atari 2600. Πρόκειται για την πρώτη μαζικά επιτυχημένη, σε επίπεδο πωλήσεων, κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

H Atari πλέον δεν έχει την λάμψη του παρελθόντος. Ωστόσο η συνεισφορά της στον κόσμο του gaming παραμένει τεράστια!

Το 2012 η εταιρεία, σε συνεργασία με την Microsoft, για να γιορτάσει τα 40 χρόνια ύπαρξής της λάνσαρε το Atari Arcade. Πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα για το πώς η HTML5 μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε video-games. Μέσω λοιπόν κάποιου (ενημερωμένου) browser (firefox, chrome, safari) σας δίνεται  η ευκαιρία να γνωρίσετε μία σειρά από τα πιο ιστορικά games της Atari. Η λίστα περιλαμβάνει θρυλικά arcade games όπως είναι τα Asteroids, Centipede, Missile Command, Pong, Super Breakout κ.ά., και όπως θα διαπιστώσετε πρόκειται για updated versions των κλασικών τίτλων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής με νέα γραφικά, μουσική και ηχητικά εφέ. Επιπλέον, όλα υποστηρίζουν multiplayer και το σημαντικότερο όλων είναι φυσικά ότι είναι… δωρεάν!

Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα, πατήστε εδώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε το καλύτερο αγχολυτικό της ημέρας! Και ξαναλέμε: Μόνο έναν ενημερωμένο browser χρειάζεστε, είτε από υπολογιστή, είτε από κινητά/tablet κτλ. Ούτε εγκατάσταση, ούτε τίποτα!

Πηγές:

 

  4 σχόλια για “Παίξτε ιστορικά παιχνίδια της Atari στον browser σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *