Μεταφορικό Ισοδύναμο – Εγγραφή κ’ Χρήση

metaforiko isodynamo

Τί είναι το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε πιλοτική εφαρμογή τέθηκε από την αρχή του μήνα το «μεταφορικό ισοδύναμο», η επιδότηση δηλαδή από το Δημόσιο των ακτοπλοϊκών μεταφορών σε 49 νησιά, η οποία από τις αρχές του 2019 προγραμματίζεται να επεκταθεί σε όλα τα νησιά της χώρας.

Με το «μεταφορικό ισοδύναμο» υπολογίζεται ότι μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να ελαφρύνει έως και κατά 958 ευρώ τον ετήσιο προϋπολογισμό της από την επιδότηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Ποιοι δικαιούνται το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή του/της συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται το μέτρο Μ.Ι.

Προς το παρόν τα νησιά αυτά είναι:
Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρος, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.
Δικαιούχοι είναι επίσης το προσωπικό υπηρεσιών υγείας και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής του μέτρου Μ.Ι.

Διαδικασία Εγγραφής

Τίποτα το ιδιαίτερο! Μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε αποκτήσει το Μ.Α.Ν. σας (δηλαδή τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη). Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι:

  • Κωδικοί Taxis
  • Iban Τράπεζας όπου θα πιστώνονται τα χρήματα από το Μ.Ι.

Βήμα 1ο

Μεταβαίνετε στην σελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου (https://metaforikoisodynamo.gr/)και πατάτε στο κουμπί “Εγγραφή/Υποβολής αίτησης” (η διαδικασία αυτή θα γίνει μόνο μία φορά – αφού θα έχετε κάνει εγγραφή απλά θα πατάτε στο κουμπί “Είσοδος” για να μπαίνετε στην καρτέλα σας)
metaforiko isodynamo 1

Βήμα 2ο

Στο νέο παράθυρο που ανοίγει διαβάζετε του όρους χρήσης και αν συμφωνείτε επιλέγετε τα 4 κουτάκια στα αριστερά, και στη συνέχεια πατάτε στην επιλογή “Αποδοχή και συνέχεια” που ενεργοποιείται (αν δεν συμφωνήσετε με τους όρους χρήσης δεν θα ενεργοποιηθεί η παραπάνω επιλογή).
metaforiko isodynamo 2

Βήμα 3ο

Εμφανίζεται το νέο παράθυρο όπου εισάγουμε κωδικούς ΤΑΧΙS
metaforiko isodynamo 3

Βήμα 4ο

Βρισκόμαστε πια στο περιβάλλον της εφαρμογής/στην καρτέλα μας. Ελέγχουμε ότι τα στοιχεία που φορτώνονται αυτόματα είναι σωστά και συμπληρώνουμε την Τράπεζα της επιλογής μας και το Iban. Αυτό ήταν!
mi

Χρήση Μεταφορικού Ισοδύναμου

Κατά την έκδοση εισιτηρίων ο δικαιούχος θα πρέπει να επιδείξει στον υπάλληλο του πρακτορείου τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) τον οποίο έχει λάβει κατά την αρχική εγγραφή.

Ο δικαιούχος επιμελείται ώστε το εισιτήριο να αναγράφει τα προσωπικά του στοιχεία όπως είναι καταγεγραμμένα στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μ.Ι.

Αφού πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο δικαιούχος μπορεί να ενημερωθεί μέσα από το λογαριασμό του στο πληροφοριακό σύστημα του μέτρου Μ.Ι. εάν το ταξίδι είναι επιλέξιμο, καθώς και το Α.ΝΗ.ΚΟ. (Αντιστάθμισμα ΝΗσιωτικού ΚΟστους) το οποίο θα πιστωθεί στον λογαριασμό IBAN που δηλώθηκε κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεταφορικό Ισοδύναμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *